Sporten met zorg

Voor wie

Soms is er bij een sporter iets wat hem/haar weerhoud om te gaan sporten. Bijvoorbeeld om financiële redenen, instabiele thuissituaties, een lichamelijke/ geestelijke beperking of juist angst, schaamte of onzekerheid.

Sporten moet voor iedereen mogelijk kunnen zijn. Bij SEMAJA’S GYM streven we ernaar dit ook voor ieder te kunnen realiseren. Wij willen drempels wegnemen en bieden sporters een plek waar ze onder professionele begeleiding en met de juiste hulp toch kunnen sporten.

Beperkingen 

Semaja is gediplomeerd om sport lessen te geven aan specifieke doelgroepen. Zij heeft veel projecten mogen leiden in de zorgsector en heeft ervaring met:

  • Overgewicht en obesitas
  • Autisme / ADHD / PDD NOS 
  • Auditieve en cognitieve beperkingen 
  • Downsyndroom
  • Lichamelijke/ geestelijke beperkingen

Een op een

De meeste trainingen van “sporten met zorg” starten één op één, oftewel PERSONAL TRAINING. Dit om een vertrouwd gevoel te creëren en om te bekijken wat de doelstellingen en mogelijkheden van de sporter zijn.  Samen wordt een plan bedacht om het beste uit iemand te halen en te trainen naar zijn of haar wensen.

Vorderingen worden bijgehouden en een sporter krijgt altijd de juiste begeleiding. Niet alleen tijdens de lessen, maar ook daarbuiten.  Sporters bij SEMAJA’S GYM hebben dus altijd iemand die voor hen klaar staat. Vanuit hier kan gekozen worden om personal training te blijven behouden of kiest men voor doorstroom naar de small-group/ reguliere groepslessen.