Grappling/MMA

Grappling

Grappling is een vechtsport die zich richt op het grondgevecht. Grappling is een variant van Braziliaans Jiu Jitsu. Evenals bij Braziliaans Jiu Jitsu ligt de focus bij Grappling op het grondgevecht.  Wanneer het gevecht staande is breng je je tegenstander via worsteltechnieken naar de grond. Vanuit hier probeer je totale controle over je tegenstander te verkrijgen om hem vervolgens tot overgave te dwingen.

Een tegenstander tot overgave dwingen kan op verschillende manieren via een verscheidenheid aan verwurgingen, armklemmen en beenklemmen.
Bij wedstrijden is het zo dat je voor verschillende aspecten van het spel punten krijgt, bijvoorbeeld voor het werpen van je tegenstander of het vasthouden van een dominante positie. Wordt er voor het einde van de wedstrijd geen van beide deelnemers tot overgave gedwongen dan wint degene met de meeste punten

MIXED MARTIAL ARTS - MMA

De sport waarin alle vechtsporten samenkomen tot één: Mixed Martial Arts (MMA).
Een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten zoals judo, worstelen, grappling, karate, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiujitsu.

Een sport die steeds meer bekend wordt door onder andere Conor McGregor en de UFC.
Tijdens deze lessen combineren we staand en grondvechten met elkaar en maken we vechtsport beoefenen compleet.