Circuit training (HIIT)

Wat is het

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. 

Het is een effectieve trainingsvorm. Dat wil zeggen dat je ten opzichte van andere trainingsvormen in minder tijd hetzelfde of zelf een iets groter trainingseffect kan realiseren.
Dit doen we door middel van een circuit waarin we verschillende oefeningen uitzetten, van een bokszak tot aan gewichten. Elke les is weer een verrassing.

Voordelen

Een reguliere training in de sportschool kan je flink wat tijd kosten. Dit komt doordat je tussen de oefeningen en sets continu rust houdt. Je laat je lichaam herstellen en gaat vervolgens opnieuw aan de slag.

Doordat je bij een circuittraining meerdere oefeningen achter elkaar uitvoert, zonder pauze, ga je efficiënt met je tijd om. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende spiergroepen in één circuittraining te pakken. Op die manier kan de ene spiergroep rusten terwijl je de andere spiergroep belast.

Je kunt ook voor maximale uitputting gaan en dezelfde spiergroep trainen met verschillende oefeningen. Daarbij leg je bij iedere oefening net even de focus op een ander gedeelte van de spiergroep. Een ware uitputtingsslag voor je spieren en gegarandeerd spierpijn de volgende dag.